Terugblik


23 november 2020: Online meet up 

19 november 2019: The Penthouse – The Sky is the Limit

Na onze laatste bijeenkomst in The Penthouse van Den Haag, het hoogste restaurant van Nederland, waarin we op de 41ste etage stil hebben gestaan bij de trends richting 2030, borduren we in de volgende bijeenkomst op 9 maart verder op het thema:

“Innoveren is geen eindpunt, het is onze dagelijkse wereld waarbij je, continu blijven ontwikkelen van groot belang is”

23 september 2019 : Grandcafé Brasserie de Windes in Scheveningen

De laatste bijeenkomst had als thema: Gezond samenleven in Noordelijk Scheveningen. Dit is een initiatief van Respect, zorg, wonen & welzijn, Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen en Lijn1Haaglanden. Als voorbeeld hebben we het woonzorgcomplex De Windes gekozen als voorbeeld en gastsprekers waren: Klaas Smilde (Respect), Danny Lindhout (bewoner), Ria Roelands (Zorgcoöperatie Noordelijk Scheveningen) en Piet Lock (Respect)

17 juni 2019: Resto van Harte in De Mussen in Den Haag

4 maart 2019: 03 Buurtrestaurant H’eerlijk in Den Haag

19 november 2018: Brouwerij Prael in Den Haag

20 juni 2016: Nieuw en oude sociaal ondernemers

28 september 2015: Duurzaamheid & bezieling

Onze gastheer deze avond was ’s Heeren Loo locatie Het Westerhonk. Met boswachter Steven struinden we over het terrein van Het Westerhonk (45ha) welke volledig ecologisch is ingericht. Hij vertelde vol enthousiasme over vleermuizen die zich niet laten leiden, over bunkers en vertelde uitgebreid over de geschiedenis van dit bijzondere terrein. Bij Het Westerhonk speelt natuur een grote rol bij de ontmoeting tussen de diverse bewoners en de bezoekers van dit prachtige (duin)gebied, deze ontmoetingen brengen zij ook tot stand door het organiseren van buurtsafari’s. De beheerder van de Duinboerderij en ecoloog van het Hoogheemraadschap Delfland hebben laten zien hoe ze binnen Het Westerhonk duurzaamheid omarmen.

15 juni 2015: Fietstocht door Den Haag

Schrijfster Marjan Berk heeft ons meegenomen op ontdekkingsfietstocht door Den Haag. Onderweg bezochten we tal van mooie projecten die een bijdrage leveren aan het welzijn van de Haagse burgers. Na een heerlijke lunch bij Het Karmijn (woonvoorziening voor Surinaamse Hindoestanen met een verstandelijke beperking). We volgden naar de bibliotheek Transvaal waar we uitleg kregen van twee gedreven leraressen Roos Visser & Liesbeth Bouwman over het belang van lezen en het extra onderwijs dat vanuit de bibliotheek op scholen wordt verzorgd om dit te stimuleren. Na een korte fietstocht stopten we bij De Laakse Lente waar Netty & Leo Olfers ons voorzagen van een borrelhapje en een drankje en enthousiast vertelden over hun eigen huis die meerdere keren per week dienst doet als huiskamer voor ouderen uit de buurt en de zorg die zij met elkaar voor elkaar dragen. Tenslotte stond er in restaurant De Lunchboxx een heerlijk Italiaans buffet voor ons klaar en vertelden het bestuur en studenten van stichting Zwementie over hun maatschappelijke initiatief waarin jongeren/studenten (MBO & HBO) zwemmen met ouderen met dementie. Deze ouderen wonen nog thuis of verblijven inmiddels in éen van de Haagse zorginstellingen.

13 april 2015: Dementie

WZH Waterhof zette voor ons de deuren van haar restaurant open voor een mooie bijeenkomst die in het teken stond van dementie en de omgeving. Dr. Anneke van der Plaats vertelde vanuit de neurowetenschap over hoe mensen met dementie het beste kunnen wonen en wat belangrijk voor hen is om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Ook vertelde ze over de valkuilen in de omgang met mensen met dementie en hoe wij er met elkaar voor kunnen zorgen dat mensen met dementie optimaal kunnen wonen.

2 februari 2015: Ins- en outs van de Schilderswijk

Letterlijk op stap met een jongerenwerker, maatschappelijk werker en een opbouwwerker. In gesprek met bewoners over de aanpak van jongeren die dreigen te ontsporen, over de inzet van met buurtcoaches om het gevoel van veiligheid te verhogen en over ideeën van bewoners om hun wijk te verbeteren. Boeiend en inspirerend!

Sociale Ondernemers Haaglanden Businessclub