Eerdere bijeenkomsten

17 juni 2019: Resto van Harte in De Mussen in Den Haag

4 maart 2019: 03 Buurtrestaurant H’eerlijk in Den Haag

19 november 2018: Brouwerij Prael in Den Haag

20 juni 2016: Nieuw en oude sociaal ondernemers

Dat sociaal ondernemen met lef beloond wordt hoorden we afgelopen 20 juni van Sam Holtus bij Happy Tosti. Een jonge sociaal ondernemer die wist wat hij wilde na zijn afstuderen aan de Hogere Hotelschool: een sociale onderneming starten. Maar hoe?

Samen met zijn compagnon bedachten ze dat ze een simpel concept wilden waarbij ze een kwetsbare groep aan het werk zetten. Het werd Tosti van Josti waarbij ze ook medewerkers met het syndroom van Down gingen aannemen. De naam is onlangs veranderd in Happy Tosti omdat ze zonder (juridische) belemmeringen hun vleugels willen uitslaan in andere steden. Hij en zijn compagnon zijn druk met de volgende 2: in Hoofddorp en Leiden. Ze krijgen vanaf het begin jobcoaches voor de begeleiding van hun kwetsbare medewerkers, dat kost geld, maar levert veel op. Enthousiaste werknemers die opbloeien en volwaardige werknemers worden.

Zo serveert tijdens onze bijeenkomst de medewerker van de maand enthousiast de diverse tosti’s. Wat bij de SOH-netwerkbijeenkomst opvalt is dat er naast de oude bekenden ook veel nieuwe gezichten zijn: een manager innovatie, een flatcoach, medewerkers van het UWV en zelfstandige adviseurs. Er werd druk genetwerkt wat eenieder ongetwijfeld veel bracht. Wij raakten in ieder geval niet uitgepraat. Toen de stoelen op tafel werden gezet verlieten de laatste netwerkers de zaak.

Op naar de volgende bijeenkomst. Komt u ook? Inspiratie en mooie ontmoetingen in een inspirerende omgeving gegarandeerd!

28 september 2015: Duurzaamheid & bezieling

Onze gastheer deze avond was ’s Heeren Loo locatie Het Westerhonk. Met boswachter Steven struinden we over het terrein van Het Westerhonk (45ha) welke volledig ecologisch is ingericht. Hij vertelde vol enthousiasme over vleermuizen die zich niet laten leiden, over bunkers en vertelde uitgebreid over de geschiedenis van dit bijzondere terrein. Bij Het Westerhonk speelt natuur een grote rol bij de ontmoeting tussen de diverse bewoners en de bezoekers van dit prachtige (duin)gebied, deze ontmoetingen brengen zij ook tot stand door het organiseren van buurtsafari’s. De beheerder van de Duinboerderij en ecoloog van het Hoogheemraadschap Delfland hebben laten zien hoe ze binnen Het Westerhonk duurzaamheid omarmen.

15 juni 2015: Fietstocht door Den Haag

Schrijfster Marjan Berk heeft ons meegenomen op ontdekkingsfietstocht door Den Haag. Onderweg bezochten we tal van mooie projecten die een bijdrage leveren aan het welzijn van de Haagse burgers. Na een heerlijke lunch bij Het Karmijn (woonvoorziening voor Surinaamse Hindoestanen met een verstandelijke beperking). We volgden naar de bibliotheek Transvaal waar we uitleg kregen van twee gedreven leraressen Roos Visser & Liesbeth Bouwman over het belang van lezen en het extra onderwijs dat vanuit de bibliotheek op scholen wordt verzorgd om dit te stimuleren. Na een korte fietstocht stopten we bij De Laakse Lente waar Netty & Leo Olfers ons voorzagen van een borrelhapje en een drankje en enthousiast vertelden over hun eigen huis die meerdere keren per week dienst doet als huiskamer voor ouderen uit de buurt en de zorg die zij met elkaar voor elkaar dragen. Tenslotte stond er in restaurant De Lunchboxx een heerlijk Italiaans buffet voor ons klaar en vertelden het bestuur en studenten van stichting Zwementie over hun maatschappelijke initiatief waarin jongeren/studenten (MBO & HBO) zwemmen met ouderen met dementie. Deze ouderen wonen nog thuis of verblijven inmiddels in éen van de Haagse zorginstellingen.

13 april 2015: Dementie

WZH Waterhof zette voor ons de deuren van haar restaurant open voor een mooie bijeenkomst die in het teken stond van dementie en de omgeving. Dr. Anneke van der Plaats vertelde vanuit de neurowetenschap over hoe mensen met dementie het beste kunnen wonen en wat belangrijk voor hen is om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Ook vertelde ze over de valkuilen in de omgang met mensen met dementie en hoe wij er met elkaar voor kunnen zorgen dat mensen met dementie optimaal kunnen wonen.

2 februari 2015: Ins- en outs van de Schilderswijk

Letterlijk op stap met een jongerenwerker, maatschappelijk werker en een opbouwwerker. In gesprek met bewoners over de aanpak van jongeren die dreigen te ontsporen, over de inzet van met buurtcoaches om het gevoel van veiligheid te verhogen en over ideeën van bewoners om hun wijk te verbeteren. Boeiend en inspirerend!

Word nu lid van SOH!

Lid worden van SOH brengt vele voordelen met zich mee.

Ik wil lid worden

  • Foto’s

    « 1 van 13 »